Кашмир откъде и защо

С какво кашмира е по-добър от други вълни?

Последните години естествените материи стават все по-популярни, а кашмирът със сигурност е сред тях. Този вид вълна се произвежда от козината на няколко вида кози, на които естествените местообитания са Китай, Индия, Иран, Афганистан и Ирак.

Кашмирът е много високо ценен, тъй като неговите влакна са много по-меки и фини от овча вълна, което прави дрехите, да се чувстват много гладки и меки. Кашмирът е много мек – колкото по-фини са фибрите, толкова по-меки са материите. За да може дадено влакно да се квалифицира като кашмир, то трябва да е с диаметър до 19 микрона или за сравнение то е 3-4 пъти по-тънко от човешката коса, която е 50-70 микрона. Кашмирът е един от най-меките усещащи се материали, който никога не предизвиква сърбеш по кожата.

Качества на кашмира

Кашмирът е изолационен

Кашмирената вълна има изключителни температурни изолационни свойства. Той е три пъти по-изолиращ от овчата вълна. Кашмирен пуловер ще ви стопли в най-студено време, но освен това, кашмирът има свойства за терморегулация. Това означава, че когато го носите, телесната температура ще остане непроменена при всякакви метеорологични условия.

Кашмирът е издръжлив

Кашмиреният продукт е добра инвестиция, тъй като естествената му еластичност и качества, му позволяват да запази непроменена формата и размера си. Здравото влакно няма да се разтегне или изкриви, а парчетата ви от кашмир няма да избледнеят, ако се грижате за тях правилно.

Кашмирът е дишащ

Кашмирът е естествено влакно, което абсорбира както водната пара, така и потта, което го прави дишащо и удобно за носене. Дори и след дълъг ден в джъмпера от кашмир, кожата ви все още ще се чувства свежа и гладка, което прави дрехите от кашмир идеални за всички случаи.

Кашмирът е лек

Поради факта, че космите от кашмир са много фини, те произвеждат изключително лека прежда, която от своя страна може да бъде плетена в леки дрехи. За сравнение, овча вълна или изкуствени влакна са склонни да произвеждат обемни облекла, които нямат лекотата при  носене, която има кашмирът.

Кашмирът е интелигентен

Естественото електростатично разпределение на кашмирната вълна му придава качество, което предотвратява привличането и натрупването на прах и по този начин тъканта остава чиста по всяко време.

Дрехите и аксесоарите произведени от камшир са много скъпи и са по възможностите само на хора в много добро материално положение. Кликнете тук!

Tags:

Българският онлайн пазар