Тахан халва

Състав и ползи от употребата на тахан халвата

Халвата е десерт от района на Източна Европа и Близкия Изток, като всяка държава има свой собствен начин на приготвяне. Тахан халвата е традиционен здравословен продукт, приготвена при специален технологичен процес и се състои се от два основни компонента: подсладител и тахан:

– За подсладител, вместо обикновена захар се ползва биологична захар чувенов;

– Таханът се получава чрез смилане на предварително изпечена  сърцевина на продукта. Охлажда се до стайна температура, приготвена за смесване с подсладителят.

Известни са три основни вида халва – сусамена, лешникова и орехова.

Сусамената халва е истински макробиотичен продукт, включващ: – Селен, витамин Е, протеини, въглехидрати и мазнини, които действат ефективно върху човешкото тяло.

Лешниковата и ореховата тахан халва съдържат – Мазнини, Въглехидрати и Белтъци.

Халвата на „Био ядки Ники“ е приготвена само от био продукти, като се използват истински съставки, за да осигури истински вкус!

Тахан халвата може да се използва от хора от всички възрасти.

Халвата не съдържа глутен, лактоза, пшеница и е подходяща за вегани.

Ползи за здравето

Халвата е чудесна храна и нито едно от полезните за здравето вещества не се губи в процеса на приготвяне.

Халвата е подходяща за нормализиране на кръвно налягане, имат антиракови качества, повишават имунната система и повишават метаболизма.

Подходяща е за вегани, голяма трайност, богата на витамини, без консерванти, богата на фибри, богата на калции, богата на антиоксиданти, богата на витамини и минерали.

Българският онлайн пазар
Logo
Shopping cart