Основни грижи за кожата

Ежедневните грижи за кожата

Преди да използвате козметични продукти, първо трябва да знаете вида на кожата си и факторите, които значително допринасят за стареенето на кожата, за да можете да ги избегнете.  Основните такива фактори са слънцето, прекомерно пушене, пиене и нередовен живот, няколко изражения на лицето, които водят до образуване на линии на лицето и бръчки. Не забравяйте винаги да прилагате слънцезащитни продукти, особено когато сте постоянно изложени на слънце.

Много хора пренебрегват факта, че ключът към здравата и гладка кожа, са редовните грижи за нея. Грижата за кожата трябва да бъде част от обичайната ви рутинна и ежедневна грижа за вас самите, но често натоварени с ежедневната ви работа и живот, вие пренебрегвате и подценявате това. Грижата за кожата трябва да представлява част от начина на живот на човека, тъй като здравословната кожа и добре изглеждаща кожа ни дава самочуствие. Грижите за кожата са част от превантивните мерки срещу доброкачествени и злокачествени заболявания, като рак на кожата или други заболявания, свързани с кожата.

Първата стъпка за грижа за кожата,  е нейното почистване. Познаването на вашия тип кожа е от ключово значение за да изберете типа почистващ продукт, който да използвате. Използването на неподходящ за вашата кожа почистващ продукт може да причини повече вреда, отколкото полза. Ако не сте сигурни за типа на кожата ви, може да потърсите съветите на дерматолог. На пазара има много продукти за почистване на кожата, а ние ви предлагаме най-добрите ТУК.

Следващата стъпка е ексфолиране и пилинг, което е процес, при който мъртвата кожа се изстъргва или отстранява от външната повърхност. Причината за изчистване на външния слой на кожата от мъртви кожни клетки е, за да не се попречи на регенерацията на здрава кожа. Ето някой от най-ползваните начини:

  1. Микродермабразията обикновено включва използване на ексфолианти, за които повечето специалисти смятат, че трябва да се правят веднъж седмично. Препоръчваме ви да използвате ексфолианти, съставени от дребни зърна, тъй като грубите зърна могат да надраскат външния слой на кожата, а не просто да премахнат мъртвите кожни клетки.
  2. Ретиноидите от друга страна действат, като премахват горния слой на кожните клетки, особено мъртвите клетки, и в същото време насърчават регенерацията на колаген в кожата и действат, като предотвратяват бързото разграждане на структурните влакна на кожата.
  3. Последно е химическият пилинг, който е процес, който се препоръчва да се контролира и администрира от дерматолог или лицензиран кожен терапевт.

Химическите пилинг обикновено отнемат един около час, но могат да постигнат максимални резултати кожата да изглежда по-млада.

Българският онлайн пазар
Logo
Shopping cart