Основни грижи за кожата при тинейджъри

Oсновна грижа за кожата при тийнейджъри

Някой родители се притесняват от перспективата техните тийнейджъри да имат проблеми с акне или мазна кожа. Затова е добре да знаете как да се справите с всеки възможен кожен проблем, който вероятно ще срещнат тийнейджърите. Най-добрият и най-лесен начин да се поддържа по ествествен начин максимално добър вид на кожата е редовното измиване на лицето. Изненадани ли сте? Когато децата навлизат в юношеството, те имат чувствителна кожа, която изисква деликатна и постоянна грижа. Ето защо методите за поддържане на кожата при тинейджърите трябва да бъдат внимателно подбрани за да не се получат неприятни ефекти и вреди.

Редовното измиване на лицето с вода е най-сигурният процес от всички други, докато към останалите методи трябва да се подходи много внимателно, след лекарски съвет за да не се окажат вредни за вашият тийнейджър. Методите за почистване на лицето за възрастни могат да бъдат неудачни за чувствителната кожа на децата и трябва да се избягват.

Появата на акне не показва категорично, че лицето на детето ви е замъръсено, а е резултат от чувствителността и спецификата на кожата им. Използването на лечения за премахване на акне може понякога да доведе до влошаване на проблема или дори да нанесе повече вреда на процеса на регенерация на кожата на вашето дете. Вреда може да донесе и повторението в рамките на един ден на действието за почистване на кожата. Обикновено еднократното почистване/измиване на лицето за подрастващите е достатъчно. Родителите, както и тийнейджърите, трябва да са наясно, че подрастващите трябва да използват само нежни почистващи препарати върху кожата си, за които най-добрият избор са тези, направени от естествени съставки или на водни бази почистващи продукти и кремове, и които не само почистват, но и овлажняват кожата. Почистването на лицето в идеалния случай трябва да се извършва веднъж на ден, както беше споменато по-рано, освен ако тийнейджърите ви не са активни в някакви дейности или спорт на открито, където се изпотяват и излагат на прах.

Не позволявайте на децата си да използват лосион за тяло върху лицето си. Кожата, от шията нагоре, е по-чувствителна и изисква деликатно отношение, а повечето лосиони за тяло съдържат определени съставки които могат да предизвикат нежелани реакции върху кожата на лицето.

С две думи, грижата за кожата на подрастващите трябва да бъде просто изчистване на мръсотията от най-горния слой на кожата и да се изградят добри навици за това, какво трябва да се прави и какво не.

По-долу имате възможност да изберете най-доброто и необходимото за вашето дете.

Българският онлайн пазар
Logo
Shopping cart