Консумативност и устойчивост

Къде е балансът и съществува ли той в стремежа на хората да бъдат устойчиви купувачи, а в същото време да пазаруват по-често, понякога ненужно, за да удволетворят желанието си да притежават нови продукти?

Всяка година около 13 милиона дущи умират в света заради нездравословната околна среда. Рисковете за здравето от замърсяването на въздуха и водата са достигнали до опасни нива. Новата ера на устойчиво развитие нараства и докосва всяко кътче на света. Действията са инициирани от потребителите – организации, правителства, корпорации, и инициативите стават все по-повсеместни, повече агресивни и по-очаквани. Всички потребители са обединени от желанието да се постигне по-добър живот, като се търсят варианти, които са по здравословни за тях и за семеиствата им.

Устойчивите купувачи на дрехи са около 1 на 10 потребители в световен мащаб, но тяхната покупателна способност, честотата на пазаруване и модните умения ги превръщат в мощен глас при оформянето на марки за облекло,  стратегии за растеж и устойчиви портфейли.

Пазарувайки два пъти по-често дрехи, притежавайки 3-18% повече дрехи и бидейки два пъти по-вероятно да пазаруват от производствени марки, предлагащи нови стилове и устойчива продукция, правят устойчивите купувачи един от най-големите участници в света на модата, свръхконсумацията и в същност издава прякото противоречие на желанието им за устойчивост и екологична мода, и възможността да балансират между тях и ненаситният им стремеж да пазаруват нови продукти.

Съществуват възможности търговските марки да изграждат трайни отношения с устойчивите потребители, чрез подобряване на състава на облеклата с нови влакна, инвестирайки в  маркетингови стратегии за продуктово образование и подпомагане на устойчиво настроените потребители да изравнят своят модерен и екосъзнателен начин на живот.

Например целулозната прежда Eastman Naia ™ е идеалният избор за тъкани в дамско облекло, интимно облекло и подплата. Дизайнерите могат  да избират Naia ™ –  преждата, която се трансформира в луксозни, меки и лесни за грижа материи, като дава на дизайнерите повече свобода и избор.

Предлагане на нови, устойчиви влакна подобни на Naia ™ може да помогне на марките да затворят пропаста в удовлетвореността от устойчивост и потенциално да постигне по-високи маржове. Изработен от устойчиво дърво, целулозната прежда Eastman Naia ™ привежда богатството на природата удобно и безпроблемно в луксозни материи.

С пълна проследяемост от дърво до прежда, Naia ™ е направена от Eastman в САЩ с най-висока безопасност, социалност и в съотвествие с екологичните стандарти. Производственият процес позволява рециклиране и повторна употреба на безопасни разтворители и вода, което води до прежда с ниско въздействие върху околната среда.

Българският онлайн пазар
Logo
Shopping cart