Как да открием фирмите

Как да намерим и да подкрепяме фирмите (корпорациите), които работят за нашето бъдеще?

Няколко изречения за сайта B Corps, който представя фирми, работещи за идеите, които искам да се развиват.  Сертификат от B Corps  гарантира добрите намерения и действия в тази посока. За съжаление, между сeртифицираните фирми няма нито една българска.

Фирмите със сертификат от B Corps са предприятия, които отговарят на най-високите стандарти за проверени социални и екологични резултати, публична прозрачност и правна отчетност за балансиране на печалбата и целта. B Corps ускоряват глобалната промяна в културата, за да предефинират успеха в бизнеса и да изградят по-приобщаваща и устойчива икономика.

Най-предизвикателните проблеми на обществото не могат да бъдат решени само от правителството и нестопанските организации. Общността B Corps работи за намаляване на неравенството, по-ниски нива на бедност, по-здравословна среда, по-силни общности и създаване на по-висококачествени работни места с достойнство и цел. Използвайки силата на бизнеса, B Corps  използва печалбите и растежа като средство за постигане на по-добра цел: положително въздействие за служителите, общностите и околната среда.

B Corps формират общност от лидери и управляват глобално движение на хора, използващи бизнеса като сила за добро. Стойностите и стремежите на общността B Corp са залегнали в B Corp Декларацията за взаимозависимост.

Ето и текста на самата декларация:

B CORP ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ВЗАИМНОСТ

Ние предвиждаме глобална икономика, която използва бизнеса като сила за добро.

Тази икономика се състои от нов тип корпорация – B Corporation – Която е насочено към целта и създаването на полза за всички заинтересовани страни, а не само за акционерите.

Като B Corporation и лидери на тази нововъзникваща икономика, ние вярваме:

  • че трябва да сме промяната, която търсим в света;
  • че целият бизнес трябва да се води така, сякаш хората и мястото имат значение;
  • че, чрез своите продукти, практики и печалби, предприятията трябва да се стремят да не причиняват вреда и да са от полза за всички;
  • За целта е необходимо да действаме с разбирането, че сме зависими един от друг и по този начин сме отговорни един за друг и за бъдещите поколения.

Ако имате време, опитайте се да потърсите марки, които се гордеят с използването на устойчиви или отговорни практики в своята работа, като базирана в Лос Анджелис Re / Done, Канадска марка Matt & Nat, която използва само веганска кожа и екологични материали като рециклиран найлон, корк и гума за линията си от чанти и обувки и френска марка маратонки Veja, която купува органични и екологични материали от семейни ферми за коректна търговия в Бразилия и Амазонка, дори документира цялата прозрачна верига за доставки на своя уебсайт.

Българският онлайн пазар
Logo
Shopping cart