Избор на продукти за кожата

Направете своя мъдър избор

В днешно време, при изключителния напредък на химическата индустрия, на пазара има много продукти, които се предлагат като необходими за поддържане добрия вид на кожата. Въпреки че пазарът сега е затрупан с толкова много продукти, това не означава, че можете да използвате и експериментирате с всички тези продукти. Внимателното проучване и избор на продукта са в основата на положителния резулат, който искате да постигнете. Изборът на продукта, който ще ползвате зависи от целите, които искате да постигнете, вида на вашата кожа и нейното състояние, съставките на продукта и дали има странични ефекти.

При избора на най-добрия продукт за вашата за кожа, задължително направете проучване на пазара, за да разберете кои от различни продукти могат да ви помогнат, които са без странични ефекти, за да не ви донесат неприятности и продуктите да са съобразени винаги със спецификата на кожата ви. Ето пропоръките за избор на продукти:

  1. Изборът да е съобразен с типа на вашата кожа. Можете да направите това, като се консултирате с дерматолог или като направите самотест. Познаването на вашия тип кожа е много важно при избора на всеки продукт за грижа за кожата, защото това ще определи кои са продуктите, препоръчителните марки и съставките, които са безопасни за вашата кожа, и с които ще постигнете желания резултат.
  2. Изберете продукти за кожата, които съдържат разтворим витамин А, С и Е на водна основа, тъй като това са най-ефективните съставки, които могат да спомагат за намаляване на признаците на стареене.
  3. Търсете продукти, които имат високи концентрации на антиоксиданти и противовъзпалителни съставки, като аскорбилова киселина или витамин С, витамин Е, витамин А или бета каротин и флавоноиди, защото те могат да ви помогнат да постигнете здрава и по-млада кожа, като същевременно подхранвате, укрепвате и овлажнявате стареещата си кожа или вашата проблемна кожа.
  4. Потърсете продукти за кожата, които съдържат фини кристали или съставки със същите свойства, защото могат да помогнат за ексфолиране на кожата, като същевременно премахват мъртвите кожни клетки, които допринасят за стареенето на кожата и които намаляват образуването на линии. Тези продукти против стареене могат да включват средства за намаляване и премахване на бръчки, ексфолианти за лице и тяло, тонери, очни кремове, различни почистващи препарати, хидрататори и овлажнители.
  5. Купувайте продукти за кожата, които могат да се прилагат или използват не само върху лицето, но и в други части на тялото, например за шията и ръцете, защото това са частите на тялото, където са видими ранните признаци на стареене.

Използвайте всички продукти според указанията на производителите.

Българският онлайн пазар
Logo
Shopping cart