Защо и за кои болести Ширатаки са полезни

Общото правило за отслабване е, когато ежедневно консумирате по-малко калории отколкото изгаряте, отслабвате. Ширатаки продуктите ви помагат да отслабнете, защото те са лесни, здравословни заместители на вече познатите от вас съставки: обикновени юфка и ориз, картофи и хляб. Разтворимите фибри работят за абсорбиране на вода в храносмилателния ви тракт, забавяйки храносмилането, за да създадете усещане за пълнота и удовлетворение, като същевременно намалявате усвояването на въглехидрати, мазнини и холестерол, за да поддържате здравословната загуба на тегло. Заменете едно хранене на ден (за предпочитане обяд или вечеря) с нискокалорично ядене на такива продукти, за да намалите приема на калории и да подобрите цялостното здраве.

Защо и как повлияват на различните заболявания?

Диабет

Изследванията сочат, че /глюкоманнан/ ширатаки юфка и ориз  могат да помогнат на хората с диабет тип II. Консумацията на разтворими фибри забавя храносмилателния процес, а това води до по-бавно освобождаване на глюкоза и помага за нормализиране на кръвната глюкоза след хранене.

Холестерол / здраве на сърцето

Влакната в ширатаки юфка и ориз се свързват  с мастните киселини в храносмилателната система, за да помогне за понижаване на холестерола. Проучванията показват, че богатата на фибри диета помага за намаляване на кръвното налягане и намалява шанса от инфаркт чрез улавяне на холестерол и мазнини.

Здрава храносмилателна система

Глюкоманнан основната съставка на тези продукти, е водоразтворимо влакно, което абсорбира токсични вещества, които се получават по време на храносмилането. Той се свързва с токсините и ги елиминира, преди да могат да бъдат абсорбирани в кръвния поток. Освен това помага за поддържане на здравето и целостта на храносмилателната система, включително на червата. Разтворимите фибри насърчават растежа на здрави бактерии в дебелото черво, които могат да укрепят имунната система и да помогнат в борбата с инфекциите. Фибрите също могат да помогнат за намаляване на риска от развитие на заболявания, свързани с дебелото черво, като хемороиди, дивертикулит и рак на дебелото черво.

Българският онлайн пазар
Logo
Shopping cart