Био и натурална козметика

Фирмите стават все по-отворени към производството  на натурална козметика, а потребителите към нейното търсене. Горчивият опит от производството и ползването на козметични продукти, които впоследствие бяха определени като опасни за човешкото здраве, е главната причина за това. Ролята на науката и научните изследвания е да се подпомогнат колебаещите се потребители да преминат към природната козметика.

Настоящите екологични проблеми са стимули за потребителите, насърчавайки ги да купуват зелени продукти. Зелените или естествени продукти са разработени по екологични стандарти и се усъвършенстват като такива.

Устойчивото производство или така нареченото „зелено“ производство е свързано с използването по-малко на вода, суровини и енергия, а опаковките на продуктите могат да се рециклират. Предлаганите в търговската мрежа зелени продукти включват и зелена козметика. Потребителите отделят все повече време за разбиране на тези продукти. Прави се зелена или натурална козметика без използването на химикали, оцветители или други неестествени смеси. Зелената козметика също често се нарича био козметика, което е грешка. Био или органичната козметика има много по-строги изисквания за производство, а и продажбата им в потребителските мрежи може да бъде значително предизвикателство (поради изискване за съхранение, срок на годност и т.н.). Зелените или екологичните продукти са основно продукти, които са определени като неопасни за природата и са възобновяеми. Те могат да бъдат използвани  без да се навреди на околната среда и здравето на хората. Зелената козметика е натурална козметика, съставена предимно от растителни и плодови екстракти и концентрати. Съставките, извлечени от водните обитатели, като водораслите, също намират голямо приложение в козметиката. Съставките добити от водораслите хидратират кожата, подпомагат циркулацията, активират обновяването и метаболизма на клетките, регулират работата на мастните жлези, регенерират тъканите, имат противовъзпалителен ефект и повишаване на устойчивостта на кожата.

Изберете продуктите, от които се нуждаете, защото изборът тук е най-богат.

Българският онлайн пазар
Logo
Shopping cart